Bookmark and Share

събота, 12 юни 2010 г.

Градински лук по друг начин


ALITER BVLBOS
Apicius VII, 14, 2





Продукти за 4 порции:

4 средно големи глави лук
1 клонче мащерка
1 клонче риган
1 клонче мента
мед, зехтин, малко сол и счукан черен пипер
Liquamen (тайландски рибен сос)


Приготвяне:

Нарязваме лука на филийки, хвърляме го в подсолена кипяща вода и го варим 1-2 минутки.

После сменяме водата с олио и го запържваме в него заедно със ситно нарязаните подправки.

Овкусяваме с мед, оцет и ликвамен, поръсваме с черен пипер и това е.

Една вкусна, ефектна и почти толкова мързелива гарнитурка.

Да ви е сладка!



Няма коментари:

Публикуване на коментар